PAST edition 2019

1 June until 6 September

 
Photo: Sophie Conin

13 december | 15:00

Neco Novellas (solo)

Neco Novellas (zang & gitaar) uit Mozambique presenteert zijn eigen liedjes, waarin verschillende invloeden uit verschillende Afrikaanse tradities, Braziliaanse muziek en jazz worden gecombineerd.

Neco (geboortenaam Anselmo) groeide in Mozambique als lid van de Chopi-stam die beroemd is om zijn timbila-muziek. Van jongs af aan was Neco ondergedompeld in muziek. Het ontdekken van verschillende geluiden hoorde bij het opgroeien. Thuis, op school, in de kerk en in de natuur. Deze muzikale ervaring bracht Neco naar Maputo, Zuid-Afrika, Portugal (om klassiek gitaar en zang te studeren) en naar het Codarts conservatorium in Rotterdam, Nederland.

Zijn muzikale stijl ontwikkelde zich door een nieuwsgierigheid naar klanken. Hij werd beïnvloed door Afrikaanse muziek, klassieke muziek, folk, jazz en improvisatie, waardoor hij zijn eigen unieke sound creëerde. Neco heeft vijf albums geproduceerd, talloze concerten gegeven door heel Europa, Afrika en Latijns-Amerika met zijn familieband Neco Novellas en werkt samen met diverse artiesten zoals het Rotterdam Jazz Orchestra, Mathilde Santing, Tanja Kross en Ernst Reijseger. Neco is permanent op zoek naar nieuwe manieren om zijn fascinatie voor klanken vast te leggen en te vertalen.