DUO IN: 人 [SLOW WALK] – Alistair Payne | Sun-Mi Hong - 22 augustus

 
Sun-Mi Hong en Alistair Payne die een duo vormen, dat is bijna net zo voorspelbaar als de zon die opkomt. Als partners zijn ze de drijvende kracht achter het Sun-Mi Hong Quintet, ze hebben hiernaast ook een lange staat van dienst samenspelend in een breed scala aan projecten. Dit paar is extreem gevoelig voor elkaars idealen in het leven en in de muziek.
De pandemie heeft hen meer dan ooit duidelijk gemaakt van het belang om te blijven experimenteren, het moment te uiten en te laten horen dat kunst niet vrijblijvend is. Het debuutalbum “IN: 人” is de vrucht van hun werk.

De muziek is daarbij het minder voorspelbare aspect: een duo van trompet en drums is niet het meeste voordehand liggend bezetting. De composities maken het makkelijk om te vergeten dat u naar een van deze instrumenten luistert. Verwacht adem en voetstappen, een jammerende vrouw en een piepende deur. Lange textuurpassages die lijken op de zanderige krassen van een timmermanswerkbank. De ervaring is als een droom.

 

DUO IN: 人 [SLOW WALK] – Alistair Payne | Sun-Mi Hong bestaat uit:

Sun-Mi Hong - drums
Alistair Payne - trompet

CORRIE VAN BINSBERGEN – Self Portraits | Muziekfietstour – Bildung – 14.30 - 12 september

 

Met een live soloconcert van Van Binsbergen duik je – ook als publiek – in het diepe. Alles is open en er kan van alles gebeuren. In improvisaties schildert de gitariste ter plaatse haar zelfportretten. Van diep donker naar knallend rood, en langs vrolijk geel en frisgroen naar een zacht bleekblauw. Haar contemplatieve soloalbum Self portrait in pale blue kreeg zeer lovende recensies en wordt ook door een breed publiek gewaardeerd; van collega-musici tot de buurvrouw.

Een mijlpaal in de carrière van de gitariste, aldus het Parool.

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Bekend werd ze met Corrie en de (Grote) Brokken. Verhalen en poëzie zijn sinds 2003 belangrijke drijfveren in haar carrière. Ze werkte samen met Remco Campert, P.F. Thomése, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en vele anderen. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs.

CORRIE VAN BINSBERGEN – Self Portraits | Muziekfietstour – Bildung – 14.30 bestaat uit:

Corrie van Binsbergen - gitaar

Muzikale voorpret

Website
Spotify

PERSELÍ | Muziekfietstour – Kerk Ransdorp – 16.00 - 12 september

 

Perselí is een trio van vier stemmen dat muzikanten uit Mexico, Portugal en Schotland samenbrengt: Fuensanta zingt en speelt contrabas, José speelt saxofoon en Alistair speelt trompet.

Ze vonden elkaar in hun respect voor kwetsbaarheid, gevoeligheid voor geluid en streven naar een constante ontdekkingstocht. muziek met heel verschillende invloeden die zich vertalen in verhalen die ontwikkelen zich ongehaast, als een imitatie van bloemen, bladeren en leven zonder angst. Het trio is gevestigd in amsterdam. ze improviseren, schrijven muziek en poëzie en maken er nooit ruzie over.

Bezetting

  • Fuensanta Méndez – zang & contrabas [MX]
  • José Soares – altsaxofoon [PT]
  • Alistair Payne – trompet [SC]

PERSELÍ | Muziekfietstour – Kerk Ransdorp – 16.00 bestaat uit:

Fuensanta Méndez - zang & contrabas
José Soares - altsaxofoon
Alistair Payne - trompet

Muzikale voorpret

Fuensanta Méndez

LOTZ/PURVES | Muziekfietstoer – Hooischuur Vendrig – 17:15 - 12 september

 

Lotz/Purves spelen muziek die bruist van de verbeelding en vrij is van conventies. In hun concerten balanceren deze ras improvisatoren continu op de rand van ontdekking. Een combinatie van twee musici die nieuwe klanken in muziek verzinnen en zo muziek maken die u nog niet eerder hebt gehoord. Ze spelen graag met de emoties van het publiek.

Met een dosis humor creëerden Alan Purves en Mark Lotz wellicht het meest onverwacht optreden van de dag. Jazznu (Jazzfest Amsterdam, 2019)Lotz/Purves zijn verantwoordelijk voor een concert vol met tranen en gelach. Hun album‚ Food Foragers (2018, Swiss Unit records) werd omarmd door de internationale pers en radio en werd over de hele wereld uitgezonden. 

Na afloop kunnen kan er gegeten worden bij Boergondineren, Hooischuur Vendrig.

 

LOTZ/PURVES | Muziekfietstoer – Hooischuur Vendrig – 17:15 bestaat uit:

Alan Purves
Mark Lotz

Muzikale voorpret

Mark Lotz
Alan Purves

ARIFA – DANUBIAN VOYAGE - 21 november

 

Het Arifa-kwartet slaat een muzikale brug tussen Oost en West. Oude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek. De band, opgericht in 2010 door Sjahin During, is gevestigd in Amsterdam, maar de geest van het kwartet is echt internationaal. Het geheim schuilt in de creatieve chemie tussen de muzikanten, afkomstig uit Bulgarije, Hongarije, Turkije, Nederland en Duitsland. Hun muziek is net zo divers als hun oorsprong, met een universele aantrekkingskracht als gevolge, getuige de vijf uitgebrachte albums en succesvolle opgetreden in meer dan twintig landen. 

Voor zijn nieuwste project ‘Danubian Voyage’ wil Arifa een nieuwe uitdaging aangaan, met Bence Huszar en Zhivko Vasilev als twee nieuwe, maar zeker niet onbekende, leden. Daarom is er gekozen voor een combinatie van westerse klassieke instrumenten als piano en cello en uit de Oriënt als kaval (Bulgaarse herdersfluit) en Sjahin During’s bijzondere percussie-set dat instrumenten uit verschillende continenten bevat.

Bezetting

  • Zhivko Vasilev –  kaval (Bulgaria)
  • Bence Huszar – cello (Hungary)
  • Franz von Chossy – piano (Germany)
  • Sjahin During – percussion (Turkey/Netherlands)

ARIFA – DANUBIAN VOYAGE bestaat uit:

Zhivko Vasilev –  kaval (Bulgaria)
Bence Huszar – cello (Hungary)
Franz von Chossy – piano (Germany)
Sjahin During – percussion (Turkey/Netherlands) 

Muzikale voorpret


ADA RAVE & FELICITY PROVAN (Workshop & Kinderconcert) - 12 december

 

Geschikt voor kinderen van 2.5 tot 6 jaar.

Ada Rave en Felicity Provan hebben beiden een grote liefde voor het spelen voor en met kinderen en dat is ook wat zij in dit concert willen doen. Allereerst geven zij een kort concert op hun instrumenten. Al snel spelen zij liedjes waarbij de kinderen mee kunnen doen met zingen, bewegen en body percussion. Zij gaan in op ritmes, tempo, hard/zacht, hoog/laag, vraag en antwoord enz. Muzikale spelletjes bestaan uit instrumenten nadoen en hand dirigeren waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt.

Ada Rave  is een Argentijnse saxofonist en klarinettist die sinds 2013 in Nederland is komen wonen, waar zij meteen onderdeel werd van de Amsterdamse jazz en improvisatiescene.

Felicity Provan speelt trompet en zingt en komt oorspronkelijk uit Australie waar ze jazz en improvisatie studeerde aan het ‘Victorian College of the Arts’ in Melbourne. Sinds 1990 woont ze in Nederland en speelt ze in verschillende ensembles.

Let op: ivm de Corona maatregelen per november 2021, is het aantal kaartjes beperkt voor volwassenen (max. 30 totaal). Voor kinderen geldt geen maximaal aantal. De anderhalve meter afstand wordt met dit concert weer ingevoerd voor volwassenen, voor de kinderen geldt dit niet. Voor volwassenen geldt tevens de coronacheck. 

 

 

ADA RAVE & FELICITY PROVAN (Workshop & Kinderconcert) bestaat uit:

Ada Rave - saxofoon & klarinet
Felicity Provan - trompet & zang