PETER ZEGVELD en zijn GELUIDSMACHINES | Aanvang 15:00u – Kerk van Ransdorp - 26 juni 2022

 

Peter Zegveld is beeldhouwer, tekenaar, theatermaker en muzikant tegelijk. Wanneer hij zijn geluidsmachines laat piepen, kraken, ploffen en knallen ontstaat er een nieuwe werkelijkheid: planeet Zegveld. Niet veel performers zijn in staat humor en muziek met zoveel verbeelding te brengen.

U bent van harte uitgenodigd voor een trip naar planeet Zegveld op 26 juni in de kerk van Ransdorp!

Peter Zegveld (1951, Den Haag) studeerde aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn beeldende werk kenmerkt zich door eenvoud en toegankelijkheid en is met een zekere regelmaat te zien in de grote musea van Nederland. Zijn theatervoorstellingen zijn beeldend, zintuiglijk en filmisch. Door zijn enorme vrijheid en onconventionele houding wandelt Zegveld kriskras door diverse disciplines en laat hij de toeschouwer absurditeiten beleven en ontdekken. Naast voorstellingen voor theaters, festivals en zijn autonome beeldende kunst maakte hij onder andere producties voor Orkater en televisieseries voor de VPRO.

 

 

PETER ZEGVELD en zijn GELUIDSMACHINES | Aanvang 15:00u – Kerk van Ransdorp bestaat uit:

Peter Zegveld

Muzikale voorpret

Website
Youtube

Extra ingelast concert: Duo ERIC VLOEIMANS (trompet) & JUSSI REIJONEN (oud, gitaar) | 15:00 Witte Kerkje Holysloot - 24 juli 2022

 

Een extra concert op 24 juli in het Witte Kerkje Holysloot.

Een mooie kans om deze musici in een kleine setting en op een unieke plek te zien spelen!

 

Trompettist Eric Vloeimans (NL, 1963) gaat het avontuur aan met de Finse gitaar en oud-speler Jussi Reijonen.

Set 1: Eric Vloeimans (trompet) en Jussi Reijonen (oud)

Set 2: Eric Vloeimans (trompet) en Jussi Reijonen (gitaar)

Over de musici:

Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer
ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.

Finse gitarist- en oudspeler Jussi Reijonen groeide op in Fins Lapland, Jordanië, Tanzania, Oman en Libanon. Zijn volwassen leven speelde zich grotendeels af in de Verenigde Staten. In Reijonens handschrift als componist en performer worden de indrukken die hij opdeed op al deze plekken weerspiegeld: invloeden uit het Noorden, het Midden Oosten, uit Afrikaanse en Noord-Amerikaanse culturen komen in Reijonens muziek samen.

Voor meer info over de musici zie https://www.ericvloeimans.nl/ en https://www.jussireijonen.com

Jussi Reijonen. Foto: Luis Zavaleta

 

Eric Vloeimans. Foto: Nico Brons

 

nb. Dit concert maakt geen deel uit van het Holynote programma zoals samengesteld door Luc Ex. Dit is een extra ingelast concert.

 

Extra ingelast concert: Duo ERIC VLOEIMANS (trompet) & JUSSI REIJONEN (oud, gitaar) | 15:00 Witte Kerkje Holysloot bestaat uit:

Eric Vloeimans
Jussi Reijonen

Muzikale voorpret

Eric Vloeimans
Jussi Reijonen

Nieuwe datum: 28 augustus | Duo ADA RAVE & LUC EX | OBJET SONORE | Aanvang 15:00u – Waterlandplein (buiten), Amsterdam-Noord | Toegang: gratis - 28 augustus 2022

 


Foto: Ariele Monti


Foto: Maarten Mooijman

 

Ivm de slechte weersomstandigheden op 5 juni wordt dit concert verplaatst naar 28 augustus 2022 om 15:00 u op het Waterlandplein (buiten) in Amsterdam-Noord!

 

 

 

 

 

DUO ADA RAVE (saxofoon) & LUC EX -(samples en omgeving geluiden)

OBJET SONORE is een gigantische hoornvormige geluidsinstallatie van 7 meter lang en 3.60m hoog, bedacht door Luc Ex en ontworpen door beeldend kunstenaar Peter Zegveld.

Objet Sonore wil bewustzijn creëren van de eigen omgevingsgeluiden. Meestal worden die weg gefilterd maar nu worden ze met opzet in de muziek gebracht. Je hoort een gepassioneerde sax geflankeerd door bijv

omvallende bomen, heipalen of geruis van een ventilator.

Tijdens het concert met Ada Rave gebruikt Luc Ex de hoorn als instrument.

Ada bespeelt op haar kenmerkende wijze de saxofoon terwijl Luc haar begeleidt of uitdaagt met allerlei natuurlijke geluiden. Zo kan het dat je de sax hoort duelleren met een omvallende boom of piepende roldeuren terwijl op een ander moment de sax een duet moet aangaan met het stugge ritmische geluid van versleten ruitenwissers.

Nieuwe datum: 28 augustus | Duo ADA RAVE & LUC EX | OBJET SONORE | Aanvang 15:00u – Waterlandplein (buiten), Amsterdam-Noord | Toegang: gratis bestaat uit:

Luc Ex
Ada Rave

Muzikale voorpret

Website
Website

SAARTJE VAN CAMP (zang,cello en toetsen) | 15:00u Witte Kerkje Holysloot - 18 september 2022

 

Saartje Van Camp speelt haar nieuwe soloprogramma “Komma”, een muzikale vertelling over de tijd, over verhalen die nooit stoppen. Elk verhaal is altijd al begonnen en iedere punt is een komma. In Komma worden oude melodieën verbonden met eigen werk, nieuwe teksten en muziek. Saartje zingt, speelt cello en toetsen, maakt ritmes en loops en verbindt haar stem met akoestische en elektronische klanken.

Toen Luc Ex het programma besprak van deze reeks voorstelde was één van de dingen waarin hij geïnteresseerd was, persoonlijke en geheel eigen muziek. De muziekwereld heeft de neiging om alles zo snel mogelijk in te delen in categorieën. Van klassiek, barok tot hardrock aan toe. Maar er is ook muziek die niet anders valt te categoriseren dan onder de persoon zelf, die je uitnodigt in een zelf gecreëerde wereld.

Zo iemand is Saartje Van Camp. En het Witte kerkje is echt de allerbeste plek om haar te zien!

WATERLANDSE HARMONIE (en gasten) speelt WILLEM BREUKER | 15:00u Waterlandplein (buiten), Amsterdam-Noord. - 25 september 2022

 

Meer dan 50 jaar was Willem Breuker actief in de muziek. Hij componeerde, arrangeerde en organiseerde, hij was bestuurder en had een eigen platenmaatschappij. Breuker schreef meer dan 500 composities, voor zijn eigen Kollektief, maar ook voor symfonieorkesten, voor cabaretier Freek de Jonge, voor de opera, voor film en theater. En ook voor Harmonieorkest!

De Waterlandse Harmonie speelt een aantal stukken die voor dit concert speciaal voor ons orkest zijn bewerkt. Buiten op het Waterlandplein, gratis entree!

adres: Waterlandplein t/o de OBA- 1024 NB – Amsterdam

met dank aan: AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de erven Breuker,
Bernard Hunnekink, Luc Ex, Saskia Mees, Huis van de Wijk Waterlandplein

PS Op de website willembreuker.com staat van alles over Breuker gearchiveerd, interviews, concerten, verhalen etc. Bij de introductie van de website vertelde Olga Zuiderhoek haar verhaal: Favourites of the widow.

De film staat op YouTube en is te bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=pjB-8JAqwFA&ab_channel=WBvideo

WATERLANDSE HARMONIE (en gasten) speelt WILLEM BREUKER | 15:00u Waterlandplein (buiten), Amsterdam-Noord. bestaat uit:

Bandleider: Thomas Geerts - trompet
Special Guest: Bernard Hunnekink - trombone
Andy Bruce (ovb) - trombone
Ada Rave - tenorsax
Onno Govaerts - drums
Kees van Schijndel – bas

AUGENAPFEL & BIBIKOV | Duo FERRY HEIJNE (trompet/zang/gitaar) en LUC EX (bas) | 15:00u Kerk van Ransdorp. - 27 november 2022

 

Zanger/trompettist/gitarist Ferry Heijne en bassist Luc Ex zijn twee onafhankelijke muzikanten die een volstrekt eigen stem hebben ontwikkeld in onder andere de beste twee bands van Nederland: de Kift en The Ex. Ze spelen verschillende liedjes, van Luc Ex en van de Kift en vertellen tegelijk over de wonderlijke avonturen van de heren Augenapfel en Bibikov.